Utleggspant: Kan kreditor få krav i din bolig hvis du ikke betaler?

Namsfogden kan gi kreditor pant i din bil, båt eller bolig mv. ved begjæring om utlegg.

Hva innebærer så det at noen er gitt pant i din eiendom?

Hvis Kreditor har fått pant, blir det nå tvangssolgt?

Utleggspant er et mulig resultat av avholdt utleggsbegjæring. Utleggspant betyr at det er gitt en heftelse/krav som blir tinglyst på din eiendom/ i bil mv.

Slik pant innebærer at kreditor har krav på betaling/oppgjør før deg ved eventuelt salg.

Det gir også kreditor anledning til å begjære tvangssalg. Det er ingen automatikk i at eiendelen blir tvangssolgt fordi det er gitt pant, men det er gitt anledning til å begjære tvangssalg.

Panteheftelsen er ment som en sikring eller garanti for oppgjør. Hvis det ikke betales vil kreditor være sikret ved at du ikke kan selge eiendeler uten at kreditor må få betaling først.

Det gir også kreditor anledning til å selge eiendelene gjennom begjæring om tvangssalg, hvis ikke oppgjør finner sted på annen måte.

Pantet blir gitt for å sikre det ubetalte, på samme måte som banken gjør når du søker boliglån.

Utleggspant kan kombineres med utleggstrekk/lønnstrekk.

Har du behov for en inkassoavtale?

Kontakt oss i dag!

I Aragorn Finans mener vi at inkasso fremdeles er et håndarbeid, og vi jobber aktivt med alle saker til fordel for både deg som kunde og for skyldner. Av oss får du en skreddersydd tjeneste som håndterer alle aspekter av prosessen rundt inkasso på best mulig måte. 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.