Ofte Stilte Spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Dersom du ringer på vegne av noen andre, trenger Aragorn Finans fullmakt for å behandle henvendelsen. Saksbehandlere i Aragorn Finans AS er underlagt taushetsplikt og må derfor få dette oversendt pr skriftlig form eller bekreftet muntlig fra fullmaktsgiver.

Opplysninger som må være med er:

  • Ditt navn, fødselsdato og underskrift.
  • Hvem som skal få opplysninger i dine saker.
  • Fullmaktens varighet

Hvilke saker det gjelder. Gjelder det en eller flere spesifikke saker ber vi om at det refereres til saksnummer.

Gjelder det kun innsyn i sakens opplysninger, eller kan det inngås avtaler på dine vegne.

Aragorn Finans AS har lagt til rette for å ivareta dine personopplysninger ihht. Personopplysningsloven. I vår personvernerklæring finner du informasjon om hvordan vi håndterer dette og hvilke rettigheter du har.

Aragorn Finans AS kan ha behov for å verifisere og foreta en kredittvurdering ved behandling av en inkassosak. Det er ulike kredittselskaper som har autorisasjon fra Datatilsynet til å drive kredittopplysning. Du vil motta et gjenpartsbrev dersom Aragorn Finans har foretatt et oppsalg hos de ulike kredittselskaper. I gjenpartsbrevet er det opplyst om når det ble foretatt et søk. Du kan kontakte det kredittselskapet som har utstedt gjenpartsbrevet dersom du har spørsmål om hvem som har utført oppslag.

Aragorn Finans AS har opprettet en egen portal for betaling. Du kan betale på din mobil, nettbrett eller PC. Logg inn på Min side og følg instruksjoner.

Send oss en SMS og vi sender deg en link for betaling.

Gå inn på MINE SIDER og velg betalingsplan. Der vil du kunne se om du kan dele opp kravet og evt. om en av våre saksbehandlere må assistere deg mht. en betalingsordning.

I forbindelse med en inkassosak, kan det bli registrert en anmerkning hos kredittopplysningsbyråene. Det forutsettes at kravet er ubetalt, at saken ikke er bestridt, at det foreligger uteblivelsesdom eller dom fra forliksrådet. Det kan også være på bakgrunn av avholdt utlegg hos namsmannen hvor det er avholdt utlegg med trekk i lønn eller annet aktiva.

For næringsdrivende registreres anmerkning 30 dager etter at inkasso er iverksatt.

Nøkkeltall for satser og gebyrer 2019

Publisert: 03.01.2019

Fra 1. januar 2019 gjelder følgende nøkkelsatser for salærer og gebyrer i inkassobransjen.

Inkassosats fra 01.01.2019: 700,- (uforandret fra 2018).
Rettsgebyr fra 01.01.2019: 1150,- (Opp 20,- fra 2018).
Forsinkelsesrente: 8,75 prosent p.a. Gjelder første halvår 2019.
Standardkompensasjon for inndrivelseskostnader (forsinkelsesgebyret) Jfr. forsinkelsesrenteloven § 3a første ledd: 380,- (uforandret fra 2018).
Hentet fra virke.no. Trykk her for link.

Fra 01. Juli 2019 gjelder.

Forsinkelsesrente: 9,25 %

Har du behov for en inkassoavtale?

Kontakt oss i dag!

I Aragorn Finans mener vi at inkasso fremdeles er et håndarbeid, og vi jobber aktivt med alle saker til fordel for både deg som kunde og for skyldner. Av oss får du en skreddersydd tjeneste som håndterer alle aspekter av prosessen rundt inkasso på best mulig måte. 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.