Trekk i lønn – Hva er det og hvem får vite om det?

Utleggstrekk:

Hvis en du skylder penger til(kreditor) har fått utleggstrekk i din lønn innebærer det at din arbeidsgiver trekker deg i lønn og betaler direkte til kreditor!

Din arbeidsgiver får beskjed ved brev fra Namsfogd om plikten til å trekke fra din lønn og utbetale til kreditor FØR du får resterende utbetalt som lønn.

Utbetalingen av utleggstrekk, og at du i det hele tatt har dette, er taushetsbelagt informasjon og det er i utgangspunktet kun lønningskontoret og/eller den som blir ansvarlig som skal vite om et slikt trekk.

Hvis din arbeidsgiver ikke utbetaler trekk iht. pålegg fra Namsfogd kan de risikere selv å bli økonomisk ansvarlig. Manglende utbetaling i trekk kan med det medføre rettslig tiltak mot arbeidsgiver.

Utleggstrekk nedlegges av Namsfogd etter mottatt begjæring om utlegg. Namsfogden vurderer om utleggstrekk er mulig. Namsfogden benytter fastsatte satser for forbruk og eventuell oversendt informasjon de mottar fra deg.

Utleggstrekk kan nedlegges for 2 år av gangen.

Utleggstrekk eller lønnstrekk er et mulig resultat av avholdt utleggsbegjæring og kan nedlegges alene eller sammen med annen sikring, eks utleggspant.

Hvis hele gjelden blir betalt skal utleggstrekk avsluttes og både Namsfogd og din arbeidsgiver skal bli opplyst om stopp.

Ta kontakt for mer informasjon om lønnstrekk eller andre spørsmål.

Har du behov for en inkassoavtale?

Kontakt oss i dag!

I Aragorn Finans mener vi at inkasso fremdeles er et håndarbeid, og vi jobber aktivt med alle saker til fordel for både deg som kunde og for skyldner. Av oss får du en skreddersydd tjeneste som håndterer alle aspekter av prosessen rundt inkasso på best mulig måte. 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.