Signaturrett – hvem har myndighet til å opptre, og til å skrive under, på vegne av selskap?

Når privatpersoner inngår avtaler signerer de for seg selv. Et selskap trenger også å signere ved å benytte seg av en/flere person(er) til å signere.

Hvem som skal kunne signere selskapet skal fremgå av selskapsavtalen/vedtektene og er også registrert på firmaattesten og i Brønnøysund/foretaksregisteret.

Signaturretten kan tildeles eiere/rolleinnehavere i selskapet (eks. daglig leder), personer eller forretningsenheter. Er eks. Daglig leder gitt signaturrett alene kan en også kontrollere i foretaksregisteret hvem som er registrert med denne rollen.

Flere roller/personer kan være gitt signaturretten sammen (eks. Daglig leder og styret i fellesskap). Er det flere som må signere i fellesskap må begge/alle signere for at selskapet skal ha signert på avtalen.

Ved inngåelse av avtaler med selskap vil vi oppfordre til å kontrollere hvem som er gitt signaturrett. Er det en annen i selskapet med fullmakt til å signere, som følge av eksempelvis en persons stilling i selskapet, burde dette avklares/undersøkes.

Prokura – er en særlig form for fullmakt som også brukes i næringslivet, men som har andre begrensninger bl.a. i forhold til overdragelse av eiendom.

For mer informasjon ta gjerne kontakt

Har du behov for en inkassoavtale?

Kontakt oss i dag!

I Aragorn Finans mener vi at inkasso fremdeles er et håndarbeid, og vi jobber aktivt med alle saker til fordel for både deg som kunde og for skyldner. Av oss får du en skreddersydd tjeneste som håndterer alle aspekter av prosessen rundt inkasso på best mulig måte. 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.