Retten til å kreve renter (Per 01.01.19 – 8,75 %)

Ikke alle husker på sin rett til å kreve renter av den som ikke betaler. For å erstatte tapet en har ved at pengene ikke er i ens egen disposisjon, kan det være greit å få med seg kravet på renter ved tilbakebetaling.

En som har et forfalt krav kan kreve forsinkelsesrente når kravet ikke ble innfridd ved forfall. Jfr. Forsinkelsesrenteloven § 2. Forsinkelsesrente løper enten fra avtalt forfall eller fra én måned etter påkrav/faktura forfalt. Se. gjeldsbrevloven § 5.

Det kan også være verdt å merke seg at en i utgangspunktet har adgang til å avtale en annen forsinkelsesrente enn den som er fastsatt (Unntak: hvis den som skylder penger er i egenskap å være forbruker). Se, Lov om renter ved forsinket betaling.

Rentesatsen for forsinkelsesrenten fastsettes hvert halvår, med virkning fra 1. januar og fra 1. juli.

Ta gjerne kontakt for bistand eller ytterligere informasjon.

Har du behov for en inkassoavtale?

Kontakt oss i dag!

I Aragorn Finans mener vi at inkasso fremdeles er et håndarbeid, og vi jobber aktivt med alle saker til fordel for både deg som kunde og for skyldner. Av oss får du en skreddersydd tjeneste som håndterer alle aspekter av prosessen rundt inkasso på best mulig måte. 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.