Ny avgjørelse i Høyesterett vedrørende erstatningsansvar når Bank ID er benyttet

Høyesteretts avsa dom den 22. oktober 2020

Les hele dommen her: https://www.domstol.no/Enkelt-domstol/hoyesterett/avgjorelser/2020/hoyesterett-sivil/hr-2020-2021-a/

Dommen tar for seg erstatningskrav etter at vedkommendes Bank ID er benyttet til signering av låneopptak.

Høyesterett fastslo enstemmig at vedkommende har «opptrådt noe uforsiktig ved sin oppbevaring av kodebrikken». Retten finner likevel ikke at det foreligger uaktsomhet som tilsier et erstatningsansvar.

Forslag til ny finansavtalelov går også i retning av større vern og mindre ansvar for forbrukeren. Les mer her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ny-finansavtalelov-styrker-forbrukervernet/id2700525/

Har du behov for en inkassoavtale?

Kontakt oss i dag!

I Aragorn Finans mener vi at inkasso fremdeles er et håndarbeid, og vi jobber aktivt med alle saker til fordel for både deg som kunde og for skyldner. Av oss får du en skreddersydd tjeneste som håndterer alle aspekter av prosessen rundt inkasso på best mulig måte. 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.