Aragorn Finans møtte i dag på Finanstilsynets briefing av ROS analysen 2018.

I delen av rapporten som tar for seg bedrageri og betalingsløsninger vises det til en undersøkelse hvor deltagernes frykt for bedrageri/svindel er opp mot 70%.

I undersøkelse utført av YouGov på oppdrag fra sikkerhetsselskapet NTT Security framkommer det at nesten halvparten (49 %) som deltok i undersøkelsen er bekymret for at bank. og kredittopplysninger skal misbrukes av uvedkomne ved netthandel, og at 7/10 er bekymret for ID-Tyveri.

Selv om tapstallene i forbindelse med kortbruk var redusert i 2018, økte tapstallene i forbindelse med nettbank.

Tallene viser at det er ved sosial manipulering at de kriminelle har størst utbytte. I 2018 var tapene på underkant av 300 millioner kroner. Nesten 3 ganger så høyt som ved svindel av betalingskort og nettbank til sammen. Dette til tross for at bankene gjør en stor innsats for å redusere denne type tap og etterretning klarer å forhindre omtrent halvparten av de potensielle tapene.

Oppsummert er den norske finansielle infrastrukturen robust. Finanstilsynet har likevel i 2018 identifisert sårbarheter som kan lede til alvorlige hendelser. Kompleksiteten i den tekniske infrastrukturen øker som følge av flere aktører, ny teknologi og bruk av teknologi på nye områder. Det gir økt risiko for hendelser.

Finanstilsynet observerte få alvorlige hendelser i betalingssystemene i 2018, både i omfang og varighet. Betalingssystemene var også preget av store endringer i 2018, bl.a. ved fusjon av vipps as og bankaxept AS og Bank ID AS. I tillegg har bankene forberedt seg til betalingdirektivet som trådte i kraft 1. april 2019 (PSD 2).

Les hele rapporten her: https://www.finanstilsynet.no/contentassets/a92eb0d064a94bcfa0b8d862936af02e/risiko–og-sarbarhetsanalyse-2018.pdf

https://www.finanstilsynet.no/nyhetsarkiv/pressemeldinger/2019/risiko–og-sarbarhetsanalysen-ros-2018/?utm_campaign=c747779814&utm_medium=email&utm_source=newsletter

Har du behov for en inkassoavtale?

Kontakt oss i dag!

I Aragorn Finans mener vi at inkasso fremdeles er et håndarbeid, og vi jobber aktivt med alle saker til fordel for både deg som kunde og for skyldner. Av oss får du en skreddersydd tjeneste som håndterer alle aspekter av prosessen rundt inkasso på best mulig måte. 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.